top of page

Class Act- projektin päättäjäiset Omapohja -näyttämöllä Helsingissä

Päivitetty: 7. maalisk. 2023Syyskaudella 2022 Fenix ​​​​Finland järjesti yhdessä Kulttuurisäätiön kanssa Suomen ensimmäisen teini-ikäisten Class Act -draamalaboratorion.


Hankkeen osallistujina on joukko nuoria, jotka ovat äskettäin muuttaneet Suomeen sekä niitä, jotka ovat asuneet täällä pitkään. Opetus järjestettiin venäjäksi, mutta nuoret saivat kirjoittaa teoksensa heille sopivalla kielellä. Työn tuloksena oli 12 näytelmää, joista yksi esitettiin ukrainaksi.Class Act on skotlantilaisen Traverse Theatre teatterin kehittämä koulutusmalli näytelmätieteen perusteiden opettamiseen. Sen avulla voi muutamassa kuukaudessa oppia kirjoittamaan näytelmiä tyhjästä.Laboratoriossamme kolmetoista 12-17-vuotiasta nuorta opiskeli juonien etsimistä näytelmilleen, konfliktien rakentamista ja tarinoiden kertomista vakuuttavasti. He itse keksivät ja kuvailivat hahmonsa ja kirjoittivat monologeja. Työn tuloksena jokainen kirjoitti pienen, mutta aidon teatteriteoksen.Projektin seuraavassa vaiheessa viestikapula siirtyi teatteriammattilaisille - ohjaaja Martina Marti näyttelijäryhmineen harjoitteli nuorten kirjailijoiden näytelmiä ja esitteli niitä 3.12.2022 Suomen Kansallisteatterin Omapohja -näyttämöllä.

"Tavoitteenamme ei ollut tehdä pojista ammattilaisia näytelmäkirjailijoita", sanoo vapaaehtoisemme Alexandra Dunaeva, yksi projektin järjestäjistä.

– Halusimme heidän viihtyvän, löytävän samanhenkisiä ihmisiä ja kokevan yhteisen luovuuden surinaa. Ja me onnistuimme!

Comentários

Não foi possível carregar comentários
Parece que houve um problema técnico. Tente reconectar ou atualizar a página.
bottom of page