top of page
  • Writer's picturefomintat

"Suomeen sopeutumisen ABC"- ohjelman päättäjäiset ja asiakaspalautteet

Päivitetty: 17. maalisk.Helmikuussa päättyi "Suomeen sopeutumisen ABC" -ohjelma, jonka puitteissa oli käynnistetty kaksi lähitapaamisryhmää Jyväskylässä ja yksi ryhmä Vantaalla. Yhteensä ohjelmaan osallistui noin 40 sotaa paennutta Suomeen muuttanutta ukrainalaista.


Ohessa muutama palaute:


"Hyvää huomenta. Olen erittäin iloinen saadessani tavata "Sopeutuminen Suomeen" -ohjelman upeat järjestäjät. Kauniit, tietorikkaat ja tunnelmalliset iltamme ovat tuoneet upeita muutoksia elämääni. Kiitos, että esittelitte minulle kauniin maan - Suomen!””Kiitän perustajia, järjestäjiä ja avuliaita ihmisiä, jotka pystyivät auttamaan minua pääsemään pois siitä tyrmistyksestä, johon Ukrainan sota johti. Oikea lähestymistapa, oikeat sanat, hyödyllinen tieto kotoutumisesta suomalaiseen yhteiskuntaan antoi toivoa, ettei kaikki ole menetetty ja että elämä jatkuu! Kaikki, mitä näin ja kuulin tapaamisessa, antoi uskoa tulevaan! Kiitos vielä työstänne ja avustanne! Hyvää matkaa sinulle FENIX - valon ja toivon lintu! Rauhaa ja kaikkea hyvää teille!””Löysin teiltä tukea vaikeimpina aikoina, jolloin kaikki täällä tuntui vieraalta ja kaipasin kotiin. Ilman teidän apuanne, ilman yhteydenpitoa ryhmäläisiimme, en olisi pystynyt siirtymään niin vaivattomasti uudelle kotoutumistasolle Suomessa. Teillä on upeat vakauttavat harjoitukset, jotka auttoivat itseni tuntemisessa ja hyväksymisessä tämän yhteiskunnan uudeksi jäseneksi. Saitte meidät tuntemaan, että meitä tarvitaan täällä ja että jokainen löytää oman tiensä.

Kaiken lisäksi saimme ryhmätyössä hyödyllisimmät tiedot. En odottanut, että Fenix-ryhmätunnit voisivat antaa minulle näin suurta tukea Suomen uutena asukkaana. Kiitos Mashalle, Kovalin Ekaterinalle, Katyalle, Tuomisen Satulle, Ksyushalle, Maximille siitä, että olette kanssamme! Uhraatte meille aikaanne, annatte tukea. Tämä on korvaamatonta! Meillä on aina erittäin avoin ja ystävällinen ilmapiiri”.”Saan paljon mielenkiintoista ja hyödyllistä tietoa. Täällä on erittäin lämmin ja mukava tunnelma. Kiitos tytöt teidän ystävällisyydestänne ja ymmärtäväisyydestänne sekä meille jaettavasta osaamisestanne”.”Olen Anastasia. Olen kotoisin Mariupolista. Äskettäin muutin Suomeen. Puhtaasta sattumasta näin some-verkostoista ilmoituksen "Sopeutuminen Suomeen" -kurssista. Tietysti kiinnostuin tästä kurssista. Ehdotin sen äidilleni ja ilmoittauduimme mukaan. Ilmoittauduttuamme emme kertaakaan pettyneet saamaamme tietoon! Tällä kurssilla saimme tietoa Suomen lisäksi myös Jyväskylästä, jossa asumme. Olen erittäin kiitollinen puhujille: Marialle, Ekaterinalle, Ksenialle erittäin pätevistä ja mikä tärkeintä erittäin hyödyllisistä tiedoista!!! Suosittelen tätä kurssia kaikille äskettäin Suomeen muuttaneille ja jo jonkin aikaa täällä asuneelle! Kiitos kaikille!”“Suuret kiitokset työstänne! Autatte meitä sopeutumaan vieraaseen maahan ja toipumaan kokemastamme stressistä (vaikka tämä jää meille ikuisesti, vain sotatoimia kokeneet ymmärtävät meidät). Pidän oppitunneistamme todella paljon, opin niistä valtavasti”.20 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page